Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите

...
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите
Коментари Харесай

Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Paysafe

" Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите " е поредност на Money.bg . В нея ще бъдат показани едни от най-цветните, забавни и новаторски работни пространства на водещи компании в столицата.

Сутрин е. Тъкмо стигаш пред офиса с чаша кафе в ръка, чакаш асансьора преди да изкачиш много етажи нагоре и първото нещо, което виждаш, е София на длан.

Paysafe България е част от интернационалната група на Paysafe, която е профилирана в региона на цифровите платежни решения. Основната активност на компанията е обвързвана с култивиране на разплащания, цифрови порфейли и онлайн парични решения. Компанията е на българския пазар от 2015 година, а групата има офиси в Европа, Северна Америка и Азия.

А след още няколко крачки преминаваш през цветна Италия, качваш се на колело до Дания, прескачаш до Бразилия, с цел да се докоснеш до футболните митове Пеле и Роналдо, а най-после се пренасяш чак до Кралски чертог и се отпускаш в трона от " Гейм ъф тронс ".

Точно такава разходка вършат всеки ден хората, които са част от екипа на интернационалната финтех компания Paysafe в България. От 2016 година чиновниците й следят всеки ден по какъв начин пулсира животът в столицата от най-високата постройка у нас - " Капитъл Форт ".

Преди две години, когато Paysafe България се нанася там, в офиса работят 600 души, а напълно неотдавна броят на чиновниците на компанията мина 1000 души. Корените на сдружението на българския пазар обаче водят началото си още от 2002 година и потеглят от две други сдружения - Skrill и Optimal Payments.

 Снимка 392183
Източник:

Днес компанията е най-голямата в софтуерния бранш у нас, а главната й активност се отнася до услугите, свързани с цифровите портфейли, които предлага Paysafe. Там има и център за обслужване на клиенти, в който се работи с 16 задгранични езика.

" Paysafe е резултат от сливането на двете компании Skrill и Optimal Payments, които се сплотиха през 2015 година. И двете преди този момент имаха наличие в България. Skrill беше на пазара още от 2002 година, а Optimal Payments присъстваше у нас от 2013 година ", споделя генералният управител на българската компания Мирослав Божилов.

 Снимка 392187
Източник:

" След обединяването им при започване на 2016 година екипът ни беше малко над 600 чиновници. Компанията влезе в новия си офис през януари месец на същата година, а през днешния ден към този момент сме 1000 души. Изборът на постройката пристигна естествено, откакто още преди договорката от Skrill бяха взели решение да наемат офис площи в нея ", добавя той.

От тогава до в този момент Paysafe България последователно уголемява офиса, а през днешния ден заема 5 цялостни етажа в " Капитъл форт ", част от още един етаж и има в допълнение пространство на приземния етаж на постройката. " Това прави почти към 10 000 квадратни метра заета повърхност ", пресмята Божилов.

 Мирослав Божилов
Източник:

Мирослав Божилов

Именно на тези 10 000 квадратни метра са събрани на едно място разнообразни страни от Европа и оттатък нея та чак до емблематичния Кралски чертог, който е измежду значимите местоположения в небезизвестния сериал на HBO " Гейм ъф тронс ".

 Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum
Софийските офиси, в които ще ви се прииска да работите: Leanplum

Надникнете в едни от най-цветните и новаторски работни места в столицата

Всъщност на етажите, на които е ситуирана Paysafe България, има няколко на брой конферентни зали, отдадени на разнообразни страни по света. Там човек може да посети Бразилия и да се допре до екипа на футболната легенда Пеле, да вземем за пример. В залата на Дания пък същинско алено колело, окачено на стената, те придвижва по уличките на Копенхаген, без да се усетиш.

" Сред местата, които най-вече ми харесват, са конферентните ни зали, които са с претекстове от разнообразни страни. Те освен са кръстени на тях, само че и самата им визия предлага нещо от културата и духа на дадената страна ", показва Божилов.

 Конферентната зала, отдадена на Бразилия
Източник:

Конферентната зала, отдадена на Бразилия

Πoмeщeниятa, в ĸoитo ce нaмиpaт oтдeлнитe eĸипи, нe ca типичнoтo oтвopeнo paбoтнo мяcтo. Слyжитeлитe ca oтдeлeни c мoбилни пaнeли, ĸoитo им ocигypявaт дocтaтъчнo пpocтpaнcтвo да се концентрират върху дилемите, само че и елементарен достъп един до различен, когато се наложи.

Нищо обаче не може да се мери със зоните за отмора, където те могат да четат, да играят бордови игри или пък да " поцъкат " малко PlayStation и джага с други запалени като тях. В една от двете такива зони се намира и тронът, копие от този от " Гейм ъф тронс ", където най-малкото човек може да си направи едно селфи за спомен.

 Зоната за отмора и игри
Източник:

Зоната за отмора и игри

Мултинационалната уютна и в същото време новаторска визия на офиса на Paysafe България е дело на българското Cache Atelier. Дизайнът съумява да завоюва няколко награди за компанията, както и да подреди компанията измежду класацията на Office Snapshots за топ 25 на най-популярните офиси в света за 2016 година. Там тя стои на седма позиция паралелно до колоси, като Dropbox, Red Bull и Гугъл.

" Това, с което ни завоюва визията на Cache Atelier, беше тяхната концепция по едно и също време за привлекателност и иновативност в офиса, дружно с функционалност и еластичност на пространството ", признава Мирослав Божилов.

 Снимка 392203
Източник:

Още фотоси от офиса на Paysafe България можете да видите в нашата изложба.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР