Софийските булеварди Дондуков и Цар Освободител са блокирани от протестиращи

...
Софийските булеварди Дондуков и Цар Освободител са блокирани от протестиращи
Коментари Харесай

150-ият ден: Протестиращи нахлуха на коледния базар

Софийските булеварди " Дондуков " и " Цар Освободител " са блокирани от протестиращи против държавното управление и основния прокурор, заяви. Днешната проява отбелязва 150 дни неодобрение на жълтите павета.

Протестиращи замеряха с изгнили тикви постройката на Министерския съвет, тъй като, както ги цитира националното радио - " това е храна за свине, което заслужават работещите в тази постройка ".

По-късно стачкуващите потеглиха от обичайното си място - площада пред Министерския съвет, а по-късно продължиха по бул. " Цар Освободител ". Те минаха през Коледния базар в центъра на столицата, само че не влязоха през формалния вход, а през едно от загражденията. Призоваха посетителите на базара да се причислят към митинга. Но се стигна и до словесни конфликти с хората, които чакаха на опашка с цел да влязат в базара - поради ограничаващите ограничения.

След 17 ч. протестиращите обиколиха постройката на ГЕРБ, пробваха се да влязат, блокираха и придвижването, след което се върнаха пред Министерския съвет, заяви bTV.

Една от майките от " Системата ни убива " мина полицейския кордон и сложи черното знаме на самодейността на постройката на Министерския съвет.

Протестиращи обявиха пред БНР, че желаят по-добро и по-справедливо бъдеще:

" Смятам, че митингът извърши ролята си, тъй като това беше нашата цел - да покажем същинското лице на властта. Смятам, че ние успяхме в това ". " Показахме, че няма да се примирим, ще продължим да протестираме, желаеме смяна, а не, както всички споделят, замяна ". " Крайно време е към този момент да ни чуят, да ни видят ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР