Софийски сладолед е класиран 8-и в света в ранглистата на

...
Софийски сладолед е класиран 8-и в света в ранглистата на
Коментари Харесай

Бг сладолед е №8 в света - slava.bg

Софийски сладолед е класиран 8-и в света в ранглистата на tripelle.com. Озаглавена Best icecream locations in the world тя уважава с прикани позиция Gelato&Latte в квартал Изток, което има и филиал на ул. Сан Стефано против Българска национална телевизия. Писали сме за марката още с идването му на мода. Защо, с изключение на сладоледа, и млякото е в неговото име?

Защото то е от Органична плантация Розино, биосертифицирана, с хуманно развъждане на животните. Млякото, добито по естествен, а не по промишлен метод с ток, стрес и възникване на отрови от това, след това се обработва в специфична лична мандра. И по този начин усетът е тъкмо, какъвто би трябвало.

Класацията е цялостна с изненади. Само ще кажем, че чак на 20-о място е виенската класика Zanoni&Zanoni. Изобщо, името на италианския сладолед отива на кино.

Номер едно в света е Vaffelbageriet в Копенхаген, ситуиран в градините на фамозния увеселителен парк Тиволи в самото сърце на датската столица. В класацията на National Geographic мястото е девето на планетата. То прави най-хубавия от най-модния сладолед от предходната година насам – солен карамел, има и други солени усети.

Защо Дания печели? Защото има най-хубавото мляко в Европа и света, национална горделивост, дружно с хляба и бисквитите.
Много масирано наличие в класацията има американският сладолед. На втора позиция в света е подложен Jeni’s Splendid Ice Creams в Калъмбъс. Място с двусмисленото име Big Gay Ice Cream в Ню Йорк е на трето място. Освен сладоледите на огромния гей или яката радостния, знакови са млечните шейкове на сладкарницата, измежду които и чаен. Американците са окупирали също №5 и №7 в ранглистата.

Четвъртата позиция в международната ранглиста е за Gelato Messina, само че макар сицилианското име става въпрос за сладоледчийница в Дарлингхърст, Австралия.

Veganista Ice Cream във Виена брани името на най-хубавия град за живеене като едно от топ местата за сладолед в Европа. Всичко, както проличава по името, се прави по вегански предписания. Тоест, прави се на растителна основа. Не се употребяват спомагателни овкусители и консерванти за 18-те типа сладолед, които се оферират. Сладолед с босилек, от пекан, както и сандвич сред две бисквити са измежду най-търсените видове.

„ Една от забравените сладоледени дестинации на Европа Gelato & Latte Este е в действителност горещо място. Вкусовете са направени от висококачественото мляко на пасли трева крави, другите артикули като ядки и меки плодове са от локални ферми. Сладоледът се сервира в прясно изпечени конуси и се поставя топинг, изработен на място”, пишат съставителите на класацията. Илюстрират със фотография на хващащите окото въгленово черни фунийки, които всеки клиент вижда в софийското заведение.

И не престават, като отличават някои специфични усети: Джандуя, Солен карамел, Черен шоколад, Пистакио (19` прибавя Горска боровинка, Женско биле и черен сусам). „ Това е едно от местата, които наложително ще желаете да видите, когато сте в София, България. Отправете се към най-хубавата сладоледчийница в страната, с цел да си отговорите на въпроса къде е най-хубавият сладолед към мен”.

Чак на девето място, след нас, е класиран първият представител на Италия в ранглистата. И той не е от Венеция, Неапол или Торино, които спорят коя е столицата на сладоледа на Ботуша. Perchè no! – Защо не!, е във Флоренция. Заведението отваря през 1939 година и от този момент – до момента всичко се прави по един и същи занаятчийски обичаен метод. Ginger, Curry с манго и праскови, Sacher cake, Green Tea са измежду хитовите усети. Това е gelato!

Gelateria Da Vinci в Брюж, Белгия, влиза в десетката поради неповторимото многообразие от 150 усета, които предлага в гастростолицата на страната.

Mocha, Mojito, Nociola, Maracuja, After Eight, Stracciatella са любимците на създателите на класацията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР