Софийски районен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него

...
Софийски районен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него
Коментари Харесай

Осъдиха мъж, ухапал полицай

Софийски областен съд осъди Антонио Ников за нанесена от него телесна щета на служител на реда, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Присъдата е по импортиран от СРП обвинителен акт.

За времето от 19.00 часа на 13 май 2015 година до 07.00 часа на 14 май 2015 година, очевидците Г. и П. – чиновници на 07 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи, осъществявали служебните си отговорности, свързани с запазване на публичния ред. На 14 май 2015 година към 01.45 часа в гр. София на бул. „ Йордан Йосифов” против №8, те спрели за полицейска инспекция автомобил, ръководен от обв. Ников, в който се намирали очевидците М., К. и Я.

Служителите на Министерство на вътрешните работи поискали документите на лидера на автомобила, дружно с персоналните карти на пасажерите - за инспекция. Обвиняемият Ников дал желаните документи, само че без този, удостоверяващ застраховка на автомобила „ Гражданска отговорност “. При отправена покана към него да го даде, Ников декларирал, че „ сме в Европейски съюз “ и „ такова нещо не му би трябвало “. Поради това, на Ников бил формиран акт за административно нарушаване. Докато очевидецът Г. разяснявал на обвинения наличието на акта, Ников се пресегнал към вътрешността на полицейския автомобил, взел си документите и побягнал. Г. разпоредил на Ников да спре, само че той не се подчинил, заради което Г. го застигнал и задържал с ръце.

В този миг Ников ухапал трети и четвърти пръст на дясната ръка на Г., като по този метод му предизвикал разкъсно-контузна рана в тази област, както и оток и кръвонасядания по гръбната повърхнина на трети и четвърти пръст на дясна ръка.

По случая е формирано досъдебно произвеждане под управлението и надзора на СРП, а след привършване на следствието е направен и импортиран обвинителен акт.

С присъда на СРС, на Ников е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от две години, осъществяването на което е отсрочено за период от четири години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР