Софийски градски съд (СГС) призна за виновни бившите агенти от

...
Софийски градски съд (СГС) призна за виновни бившите агенти от
Коментари Харесай

Съдът призна за виновни бивши агенти от ДАНС

Софийски градски съд (СГС) призна за отговорни някогашните сътрудници от ДАНС - Евгени Иванов и Петър Спасов .
 
28 състав, с ръководител арбитър Атанас Атанасов, одобри, че Евгени Иванов е отговорен в това, че за да набави за себе си имотна полза, е измамил непознати жители, че ще получат позволение за непрекъснато престояване в България . Съдът го призна за отговорен и в това, че на работното си място в постройката на ДАНС, е държал противозаконен револвер и муниции.
 

За тези закононарушения Евгени Иванов получи общо наказване - условна присъда от 2 години и 6 месеца отнемане от независимост с 4 години изпитателен период.
 
По другите две обвинявания - за оповестяване на държавна загадка и за превръщане на формален документ, Евгени Иванов е оневинен. Съдът отчасти почете и гражданските искове за имуществени вреди от потърпевшите, които общо възлизат на към 33 000 лева
 
Другият обвиняем Петър Спасов също бе приет за отговорен , че е продал оръжието на Евгени Иванов, без последният да е имал позволение за придобиване. За това закононарушение Спасов получи условна присъда от 6 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР