Софийски градски съд (СГС) остави в ареста Васил Василев, обвинен

...
Софийски градски съд (СГС) остави в ареста Васил Василев, обвинен
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста обвиняемия за убийството в Банишора

Софийски градски съд (СГС) остави в ареста Васил Василев, упрекнат за убийството на 25-годишна жена в столичния квартал " Банишора ".

 © БГНЕС
" За мен също ще е забавно да схвана какво е станало във въпросната вечер, защото както той самият ми съобщи от вечерта от 23:50 часа както е по обвиняването до обяда на идващия ден в един часа, му се губи цялото това време ", сподели юристът му Христо Чолаков.

По думите му, упрекнатият и жертвата са имали по-бурна връзка, само че били в съгласие.

" Родителите на момичето даже са очаквали тази връзка да продължи и в бъдеще, били са сгодени, разговаряли са и за бъдеще вероятно женитба. Живеели са в жилището на момичето, точно по нейна самодейност са заживели дружно, той напуснал дома, в който е живеел с родителите си, а преди този момент е имало интервал, в който е живеел чартърен ", описа Чолаков пред медиите.

Защитата поискала да не се взема най-тежката мярка " задържане под стража ", а " домакински арест ". Според юриста му няма обосновано съмнение, че Василев е направил закононарушението, в което е упрекнат.

На въпроса, в случай че не е ликвидиране, какво е, юристът отговори: Не мога да ви кажа, защото при тях от данните, които аз съм осведомен и от моя клиент е, че са имали обич, която е била не постоянно общоприета като връзки един към различен и може би в миг като този довечера те да са опитали нещо по-различно, което за самия моя клиент е нещо ново и то е от началото на тяхната връзка.

Преди началото на правосъдното съвещание Васил Василев се разплака пред камерите. Адвокатът уточни, че клиентът му е извънредно сензитивен човек.

" Самият той ми съобщи, че в случай че го е направил това нещо – да, той ще съжали и ще го съобщи пред всички вас и в правосъдна зала. Но просто и за мен е забавно, и аз желая да съм наясно, даже през цялото време на случая и в диалозите с неговите родители, се пробвам да схвана и аз за себе си каква е истината в тази съдбовна вечер ", уточни бранителят.

" Той споделя, че не си спомня, само че ние и докторите психиатри, споделяме, че това е защитната версия ", разяснява прокурор Иван Тасков. Мярката може да се апелира пред САС.
 Гледат мярката за неотклонение на обвинявания за убийството в „ Банишора ” Гледат мярката за неотклонение на обвинявания за убийството в „ Банишора”
Мярката на обвинявания за убийството на 25-годишната жена в столичния квартал "Банишора " ще се гледа в събота, 19 януари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР