Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника

...
Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от защитника
Коментари Харесай

Софийски градски съд нанесе тежък удар на убиеца Полфрийман

Софийски градски съд (СГС) остави без разглеждане молбата от бранителя на Джок Полфрийман, с която се желае да му бъде анулирана наложената в качеството на обвинен в досъбедното произвеждане мярка за процесуална насила "забрана за овакантяване рамките на Република България ", оповестиха от пресцентъра на съда.

В предписание ръководителят на правосъдния състав приема, че: „ с обстоятелството на влизане на присъдата в действие, постановена по НОХД № 866/2008 година по разказа на Софийски градски съд, НО, 12 състав, е завършило наказателното произвеждане по цитираното дело, което води до отпадане ex lege /по силата на закона/ и на самата забранителна мярка, заради което и за съда липсва опция за изговаряне всъщност по подадената молба, в която се съдържа точно такова искане за анулация на наложеното ограничаване “.

Разпореждането е дефинитивно.

Припомняме, че делото за предварителното освобождение на Полфрийман ще бъде гледано още идващия понеделник 7-ми октомври. Пренасочването е разпоредено от заместник-председателя на Върховния касационен съд Галина Захарова.

Спасяват килъра Джок с правни хватки

В претекстовете си арбитър Захарова се е позовала на изключителния публичен отзив по проблема с условното предварително освобождение на наказания за ликвидиране Джок Полфрийман.

В момента австралиецът е в Центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци в очакване да бъде освободен. Това също попада измежду претекстовете за решението на съда.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР