Софийски градски съд (СГС) е постановил осъдителна присъда по внесен

...
Софийски градски съд (СГС) е постановил осъдителна присъда по внесен
Коментари Харесай

13 години зад решетките за син, пребил до смърт майка си

Софийски градски съд (СГС) е постановил неоправдателна присъда по импортиран на 26.08.2020 година от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт против Й. И. за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 3, прочие 2 и т. 6, прочие 2 и прочие 3 във вр. с член 115 от Наказателен кодекс. На подсъдимия е наложено наказване 13 години „ отнемане от независимост “ и е постановено то да се изтърпи при първичен непоколебим режим.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че в интервала 16.04.2019 година до 17.04.2019 година в апартамент в гр. София, ж.к. „ Младост “, съзнателно е умъртвил майка си С. М., като ѝ предизвикал несъвместими с живота контузии посредством нанасяне на голям брой удари с ръце в региона на главата и тялото на жертвата, прилепяне с ръка на главата ѝ върху тъпи предмети и прилепяне на гръдния ѝ панер. Деянието е осъществено по изключително непосилен за С. М. метод, защото тя е имала опция душевен да осъзнава протичащото се и прочувствено да го претърпява, както и да изпитва мощни болки от пострадванията. Подсъдимият е показал особена свирепост, защото е нанесъл голям брой удари в разнообразни елементи на тялото на майка си, макар нейната дейна опозиция. 

При установяване наказването съдът е отчел установените посредством няколко правосъдно психиатрични и психични експертизи психологични болести, от които страда подсъдимият, в това число нарушавания на екзекутивния надзор на Й. И., които болести не изключват неговата вменяемост, само че са улеснили осъществяването на закононарушението. Друго смекчаващо виновността събитие е младата възраст на Й. И.

Подсъдимият е на 24 години, със приблизително обучение, неосъждан. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране пред Софийски апелативен съд, оповестиха от пресцентъра на Софийска градска прокуратура.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР