Софийски градски съд постави най-тежката мярка за неотклонение – задържане

...
Софийски градски съд постави най-тежката мярка за неотклонение – задържане
Коментари Харесай

Петимата обвинени по случая “Локорско” остават в ареста

Софийски градски съд сложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, на петимата обвинени за каналджийство и транспортиране на 52 мигранти, от които 18 изгубиха живота си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

От Софийски градски съд прецизираха, че има задоволително показания от очевидци за тяхното повеждане под отговорност, както и че има задоволително доказателства на този ранен стадий, че те могат да бъдат съпричастни по обвинителния акт.

Шестият обвинен – В.Х. е арестуван в Гърция. По искане на българската прокуратура, следва обвиненият да бъде екстрадиран у нас, като това се чака да стане до два месеца, през които В. Х. ще остане в гръцки затвор.

Прокурорът посочи, че единият от обвинените - В.К. е неведнъж осъждан, като 2 от случаите е за каналджийство. За останалите четирима обвинени прокурорът съобщи, че има заплаха от укриване или осъществяване на наново закононарушение, в случай че бъдат освободени.

Обвиняемият Х.Д. изиска по-лека мярка, тъй като се грижи за болната си майка.

Защитата на обвинения А.А. пък посочи, че се постановат още доказателства по делото. “Обвиняемият самичък се е предал, той е дал показания по досъдебното произвеждане, а по отношение на предходни осъждания- то е поради шофиране в нетрезво положение. Искаме налагане на мярка домакински арест или оповестяването на парична гаранция. “Смятам, че съм оказал помощ на следствието по всевъзможен метод ”, съобщи и обвиненият А.А.

Защитата на П. Я. акцентира, че доказателствата за заблуждение под отговорност на обвинения не са безапелационни, няма заплаха от укриване, както и да извърши друго закононарушение, той е осъждан през далечната 1981 година, по тази причина желаеме друга мярка от задържане под стража. “Не се усещам отговорен ”, желая по-лека мярка, съобщи и П.Я.

Защитата на Т.Т. също посочи неналичието на възможност нейния клиент да се укрие, той е имал съвършено процесуално държание, както и е помагал за разкриването на доказателства. “Исках да помогна- това е всичко ”, съобщи и обвиненият Т.Т.

Защитата и на последния обвиняем- В.К. означи, че не съществува възможност за авторство на действието. “Бих си изтърпял виновността, в случай че се потвърди такава. Искам по-лека мярка за неотклонение - задържане под стража ”, съобщи В.К.

БГНЕС напомня, че 18 мигранти от Афганистан починаха, натъпкани в камион край софийското село Локорско. От 52 транспортирани мигранти 34 са оживели, настанени са в няколко столични лечебни заведения. Мигрантите са влезнали през границата ни с Турция, били са няколко дни в региона на Ямбол, по-късно са били натоварени в камион, в тайници под дървен материал. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР