Софийски градски съд постанови 3 г. условно с 5-годишен изпитателен

...
Софийски градски съд постанови 3 г. условно с 5-годишен изпитателен
Коментари Харесай

Най-популярният подкупен катаджия у нас получи 3 г. условно

Софийски градски съд постанови 3 година условно с 5-годишен изпитателен период за към този момент някогашния катаджия Сашо Тръпков, който през 2014 година бе сниман да взима рушвет.
Видеото беше качено в обществените мрежи, след което против него беше формирано дисциплинарно произвеждане.

Присъдата беше произнесена от арбитър Петър Сантиров, който преди няколко години беше оневинен за рушвет от 20 000 евро дружно с някогашния боен министър Николай Цонев. Условна, а не ефикасна присъда обаче изиска и прокуратурата.

Тръпков беше приет за отговорен по три обвинявания. Първото е за сформиране на погрешен документ - написал фиш на водач, че е пресякъл погрешно като пешеходец, а в действителност той карал, говорейки по телефон. Другите две обвинявания са за приемане на рушвет от 20 лв., който взел от водач, с цел да не му написа акт за отнето преимущество и каране без колан. А третото обвиняване - за взети 10 лв. от водач, с цел да не го санкции за каране без колан.

Тръпков би трябвало да заплати 2000 лв. санкция, както и 1500 лв. разходи по делото. Освен това 3 година той няма да има право да работи на държавна работа, реши още съдът.

Самият той не се признава за отговорен и ще апелира. Бившият чиновник на КАТ, който в този момент работи като таксиметров водач, твърди, че записът е монтаж и той е жертва на режисура. Не може да каже обаче кой стои зад нея и за какво.

„ Постановка! Що не се яви тоя Митко ли е, какъв е? Това е професионална работа. Забелязах там, че някакъв бял часовник имах, аз нямам бял часовник. Аз съм приказвал с хора фотографи, могат и револвер да ми сложат. Щом съм аз най-големото корумпе в тая страна, дано ме осъдят. Е, ръцете да ми отрежат, в случай че би трябвало. Какво да направя? Направил съм един фиш там, документ с погрешно наличие, какво значи това, ощетих страната ли? “, попита Тръпков в изявление за bTV.

Той обаче не отхвърли, че на улицата корупция:

„ Вижте какво, дайте да не се заблуждаваме, всеки е вземал пари. Знаете ли какъв брой са ме гонили? Едно ще ви кажа, приказвам от името на всички катаджии – няма един катаджия, който да каже: „ Какво ще вършим в този момент? “.

Тръпков сподели, че съжалява единствено за едно: „ Искате ли да ви кажа в тоя КАТ кое ми беше обичаната работа? Регулиране на придвижването в кръстовище, е за това скърбя сега “, съобщи Дир.бг.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР