Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно от затвора бившия

...
Софийски градски съд отказа да освободи предсрочно от затвора бившия
Коментари Харесай

Съдът не пусна Вальо Топлото от затвора


Софийски градски съд отхвърли да освободи предварително от пандиза някогашния началник на "Топлофикация " Валентин Димитров.

Днес в съда беше прегледана молбата на Вальо Топлото да бъде пуснат на независимост, преди да изтече присъдата му за занемареност в изключително огромни размери, която излежава в затворническото общежитие в Казичене.

През ноември 2016 година Върховният касационен съд дефинитивно удостовери 3-годишната присъда на Димитров за това, че не е положил задоволително грижи за ръководството, стопанисването и запазването на повереното му имущество, от което последвало неговото прахосване в размер на 325 693,95 лв.. Докато е оглавявал "Топлофикация ", той е харчил големи суми за джакузи, джет скъпи хранителни артикули, алкохол, услуги и други

Днес Димитров съобщи пред съда, че е на 61 години и желае да обърне внимание на себе си и фамилията си. Също по този начин, че има положително държание, награждаван е три пъти, взе участие в трудови, просветителни и спортни действия

Според затворническата администрация обаче процесът по превъзпитание на Димитров не е завършил още. И прокуратурата означи положителното държание на пандизчията, само че съгласно нея това не значи, че той се е поправил. Държавното обвиняване счита, че няма каквито и да било доказателства, че са реализирани задачите на наказването.

Така съдът разгласи, че са налице формалните предпоставки за освобождение на Димитров, само че не и доказателства, че се е превъзпитал и поправил.

За да насочи настояването си, той се възползва от опцията и наказани лица сами да имат право да желаят да излязат по-рано от пандиза. Тази опция обаче беше анулирана преди дни, откакто двама от групата за отвличания „ Наглите “ бяха на крачка от свободата.

Междувременно не престават другите каузи против Вальо Топлото.

През 2016 година Софийският областен съд го оправда за валутни закононарушения.

Най-голямото дело против Димитров - за длъжностно заграбване на 6 млн. лева, обаче се точи към този момент години. Той получи присъда от 14 година затвор на първа инстанция, само че по-късно беше оневинен от Апелативния съд, а Върховен касационен съд върна делото. Апелативните съдии пък откриха пороци в обвинителния акт и процесът стартира наново на първа инстанция в Градския съд през 2015 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР