Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия

...
Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия
Коментари Харесай

Удар по Слави Трифонов! Съдът отказа да регистрира партията му

Софийски градски съд отхвърли молбата за регистрация на политическа партия „ Няма такава страна “.„ Използване на знамето в признака на партията е налице освен когато има цялостна еднаквост в двата знака, само че и когато внушението е задоволително мощно, че да сътвори опция жителите да свържат признака със знамето на Републиката ”.Това е претекстът на правосъдния състав с ръководител Таня Костадинова.
Представеното графично изображение освен не разколебава, а ускорява образувания нагоре извод, че „ интегрираните цветове бяло, зелено, алено “ биха могли да внушават за потребление на знамето на Републиката, дбавят съдиите.

Символът пък синя ръка с бяло, зелено и алено не противоречала на закона за герба и българското знаме, тъй като в действителност трите цвята - бяло зелено и алено не били знамето, имали напълно различен колорит, счита отбраната.

Според прокурор Милен Ютеров партията би трябвало да бъде позволена за регистрация, защото не опонира на конституцията и на закона за политическите партии. На делото присъстваше Тошко Йорданов от учредителите.

Наименованието на партията на Слави Трифонов " Няма такава страна " в действителност било положително и означавало, че няма такава хубава страна. Това стана ясно в Софийския градски съд, където се гледа делото за регистрацията на новата политическа групировка. Този мотив уточни юристът, който представляваше учредителите.

Съдия Татяна Костадинова от Софийския градски съд би трябвало да се произнесе до 2 седмици.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР