Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава

...
Софийски градски съд остави без уважение жалбата на обвиняемата Десислава
Коментари Харесай

СГС: Гаранцията на майката на Кристиан Николов остава 100 000 лева


Софийски градски съд остави без почитание жалбата на обвинената Десислава Николова против взетата по отношение на нея парична гаранция от 100 000 лв., съобщи БГНЕС.

От съда през днешния ден прецизират, че в жалбата си Николова упорства гаранцията ѝ да бъде понижена, тъй като размерът не бил съгласуван със здравословното и имущественото ѝ положение, възрастта, специалността, както и това, че сама се грижи за трите си деца, племенниците и родителите си.

След като разиска данните по делото, съдът реши, че жалбата е неоснователна и при взимането на гаранцията са съобразени всички законови условия. Съдът приема, че размерът на гаранцията е в сходство с високата степен на социална заплаха на действието, в което е упрекната Николова. По делото не са налице данни за влошеното ѝ здравословно положение. В жалбата си тя също не показва доказателства за това. При задържането ѝ за 24 часа от полицията даже е отказала да ѝ бъде осъществен медицински обзор.

Нито пред полицията, нито в жалбата си пред съда Десислава Николова сочи материалното и имущественото си положение, като е декларирала, че ще направи това на по-късен стадий. Едновременно с това обаче по делото има информации, съгласно които компанията ѝ е била със обилни финансови доходи до 2018 година, за когато са последните данни.

Съдът не приема за състоятелен и довода, че Николова би трябвало да се грижи за трите си деца, защото те са пълнолетни и тя не им дължи прехрана. По делото няма данни, който да поддържат и изказванията ѝ, че тя заплаща частните учебни заведения и детски градини на четиримата си племенници, както ѝ че се грижи за родителите си.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР