Софийски градски съд е разпоредил спиране на вписването на новия

...
Софийски градски съд е разпоредил спиране на вписването на новия
Коментари Харесай

Съдът спря вписването на смяната на шефа на „Кинтекс“

Софийски градски съд е разпоредил прекъсване на вписването на новия Съвет на шефовете на „ Кинтекс “ ЕАД.

Новината заяви самият изпълнителен шеф Александър Михайлов, чиято промяна разпореди вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова при започване на седмицата.

Нинова заяви, че Инспекторатът на Министерството на стопанската система и промишлеността е установил редица нарушавания и очевиден спор на ползи на изпълнителния шеф на оръжейната компания и отчетът е възложен на прокуратурата и на Агенцията за държавен финансов надзор.

Отстраненият шеф Александър Михайлов обаче твърди, че одит на „ Кинтекс “ ЕАД въобще е осъществяван. " Никакви документи не са изисквани от предприятието, не са и идвали проверяващи на място. Още по-странното е, че одитът на министерството в действителност няма пълномощия да ревизира комерсиалното сдружение, а това би следвало да направи принципалът ДКК ", уточни Михайлов.

Пред икономическата комисия в Народното събрание в сряда вицепремиерът Корнелия Нинова разгласи пред депутатите, че освобождава изпълнителния шеф, защото тъй е работил по едно и също време и в частна оръжейна компания, и в държавната „ Кинтекс “. " Това изрично не дава отговор на истината и може да бъде тествано във всеки миг в системата на Национална агенция за приходите и Агенция по вписванията. Публичният указател ясно демонстрира, че към датата на встъпването си в служба в „ Кинтекс “ ЕАД - 27.10.2021 година аз  не вземам участие под никаква форма в частни компании, лицензирани и разрастващи сходна активност (оръжейна търговия) ", уточни Михайлов.

Поради основаната обстановката сега „ Кинтекс “ на процедура няма законно управление и оправомощено лице, което може да подписва и съставлява сдружението. Отстраненият шеф показва, че предстои предприятието да подпише контракт за над 40 млн. евро, само че заради действията на министъра на стопанската система, той е подложен на карта, а с това се застрашава държавният интерес.

„ Отново декларирам, че във всеки миг съм бил в подготвеност да подам своята оставка. Тя единствено трябваше да бъде поискана. Продължавам да не разбирам за какво министерството предприе тази офанзива за моето професионално дискредитиране, което аз не мога да приема и ще продължа да се боря против всички внушения и откровени лъжи, които се изговарят в публичното пространство по мой адрес “, споделя досегашният изпълнителен шеф на „ Кинтекс “.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР