Софийски градски съд е осъдил Маргарита Михнева за клевета срещу

...
Софийски градски съд е осъдил Маргарита Михнева за клевета срещу
Коментари Харесай

Софийски градски съд осъди Маргарита Михнева за клеветите й срещу Соня Колтуклиева


Софийски градски съд е осъдил Маргарита Михнева за клюка против Соня Колтуклиева. За това разгласи Колтуклиева в профила си във Facebook.

Приятели, бих желала да ви известя, че Софийски градски съд откри за отговорна и осъди Маргарита Димитрова (Михнева) за оскърбителен изказвания по мой адрес, изречени в предаването „ Още от деня с Димитър Цонев” по Българска национална телевизия на 12.11.2014 година:

„ Цветан Василев е плащал тези пари на Соня Колтуклиева, с цел да може тя да го прикрива медийно “, „ Ами, аз ги изчислих, това са близо половин милион лв.. “, „ На банката, които тя е давала за Соня Колтуклиева в действителност да лъже за фактическото положение на банката. “

Съдът не е разкрил никакви доказателства, потвърждаващи думите на Маргарита Михнева.

Затова я осъжда да изплати цялостния размер на желаното от Соня Колтуклиева обезщетение от 2 000 лв. плюс разноските по делото - 580 лв. и лихвите от 22.06.2016 година до окончателното погашение на дължимата сума.

Решението на Софийски градски съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

Моето решение е да даря парите от компенсацията на майките на деца с увреждания.

Бих желала да прибавя няколко значими неща:

- Тези оскърбителен изказвания бяха предхождани от обществено изказване на основния прокурор Сотир Цацаров, че публицистите, които най-вече подлагат на критика прокуратурата, са взимали пари от КТБ.

- Тези оскърбителен изказвания - както е било авансово замислено!- провокираха светкавична реакция на Национална агенция за приходите, започнаха данъчни инспекции на мен и брачна половинка ми и финансови проверки на компаниите ни; като през декември 2015 година, още преди излизането на ревизионния акт, бяха блокирани всичките ми банкови сметки....

Апропо, на рождения й ден през 2014 година, шефката на Търговско дружество на НАП-София, Илиана Христова, била помолена от финансовия министър Владислав Горанов да ми съобщи: “Колтуклиева, в този момент ще видиш какво ще ти се случи!” Е, случи ми се. Но не изтрих от моя уебсайт Bulgaria News изявленията си, че Владислав Горанов не трябва да става финансов министър в кабинета “Борисов 2”, тъй като е неплатежоспособен за този пост и тъй като е под абсолютния надзор на Делян Пеевски.

- Тези оскърбителен изказвания провокираха проливен дъжд от обиди, хули, обвинявания и неистини в медиите, следени от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и в голям брой анонимни уеб сайтове.

Димитър Цонев (лека му пръст) ми отхвърли законното право на отговор по Българска национална телевизия. Единственият публицист от националните медии, който ме предложения да дам моя коментар на изказванията на Маргарита Михнева, беше Люба Кулезич, по Нова телевизия на 16.11.2014 година.

- Тези оскърбителен изказвания доведоха до привикването ми на разпити от два екипа на Националното разследване.

- Всички документи по мега-делото КТБ демонстрираха, че нямам нищо общо с КТБ: нито съм имала депозити там, нито съм взимала заеми, нито съм получавала пари от банката. Софийски градски съд удостовери това с решението си от 5.7.2018 година.

- Благодаря на юрист Екатерина Димитрова и на юрист Николай Хаджигенов за професионалната им подготвеност и дръзновение. Преди тях неколцина известни юристи отхвърлиха да ме пазят от страх; защото съм явна цел на Сотир Цацаров и Делян Пеевски - могат да си навлекат неприятности, поради мен.

- Знам доста добре, че като известна обществена персона, аз съм и ще бъда неизбежно подлагана на публични оценки, на рецензии, ще съм обстрелвана с обиди...Да, постоянно съм била подготвена да понеса това.

Но бруталните репресии на властимащите и подчинените им институции против мен от есента на 2014 година, та до ден-днешен, минават всевъзможни граници и са показателни за едно - в България няколко души, които ту се прегръщат, ту се наритват, са в сговор против всеки и всички, противопоставящи се обществено на диктаторските им обноски. И без никакви терзания употребяват държавните институции и държавен запас за разпра с съперниците си. Това е обичаният способ на страхливците!

Обаче, и най-дългият мандат свършва! И най-хищните политически бизнес-партньорства се взривяват от несъразмерната им лакомия. Всекидневно нараства сериозната маса от потърпевши, недоволни и от прозрелите истината.

Тогава настава часът на разплатата.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР