Софийски градски съд, 2 състав, с председател съдия Димитрина Ангелова,

...
Софийски градски съд, 2 състав, с председател съдия Димитрина Ангелова,
Коментари Харесай

Тежки присъди за опит за убийство на български турчин, сметнат за бежанец

Софийски градски съд, 2 състав, с ръководител арбитър Димитрина Ангелова, призна за отговорни тримата подсъдими Д.М., М.М. и И.Т. в това, че в съучастничество създали опит съзнателно да умъртвят Г. Д. посредством нанасяне на голям брой удари с ръце и крайници в главата, като действието останало незавършено по независещи от тях аргументи. "

Това заяви пресцентърът на съда през днешния ден. След влизане в действие на Общия правилник за отбрана на персоналните данни (GDPR) на 25 май правосъдната власт " засекрети " имената на обвинени, подсъдими и даже наказани.

Става дума за " опит за ликвидиране по хулигански подбуди " на българския турчин Георги Димитров-Метин, осъществен от Джоно Младенов, Момчил Милчов и Иво Тилков на 9 ноември 2013 година Съдът постанови наказване от 16 години затвор за Младенов, 15 години за Милчов и 18 години за Тилков, който сега е разгласен за интернационално търсене. Освен това тримата би трябвало да платят и 200 хиляди лева обезщетение за породените неимуществени вреди, както и всички правосъдни разходи по делото. Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване и митинг.

След като реши типа и размера на наложените санкции и необорената от доказателствата по делото действителна заплаха да се укрият, съдът промени ограниченията за неотклонение на Младенов и Милчов от гаранция в " задържане под стража ". Затова двамата бяха арестувани неотложно в правосъдната зала. Определението за смяна на мярката им за неотклонение предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период от през днешния ден пред Софийски апелативен съд.

Случаят с Метин влезе в отчетите на международни правозащитни организации като образец за закононарушение поради ксенофобия. Според проверяващи Тилков, Младенов и Милчов го атакуват в региона на столичната улица " Пиротска ", смятайки го за емигрант. Пребиват го с железна палка и ритници. Метин остана в кома в продължение на седмици.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР