Софийски апелативен съд ще заседава в четвъртък, 16 декември, по

...
Софийски апелативен съд ще заседава в четвъртък, 16 декември, по
Коментари Харесай

Апелативният съд гледа мярката на обвинения за източването на „Хемус“

Софийски апелативен съд ще заседава в четвъртък, 16 декември, по мярката за неотклонение на Борислав Колев – упрекнат в пране на пари – над 53 млн. лв., източени при строителството на автомагистрала „ Хемус “.

На 9 декември съдът постанови домакински арест за Колев, а казусът пробуди скандал сред прокуратура и вътрешно министерство.
Заради Автомагистрала " Хемус ": Футболният арбитър Борислав Колев се изправя пред съда за пране на пари
Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на 42-годишния Борислав Колев. Той беше арестуван в понеделник вечерта по отношение на...
Прочети повече
В неделя обвиняването се оплака от невиждан напън на ГДБОП върху проверяващите прокурори. Министерство на вътрешните работи и ГДБОП изрично отхвърлиха и обявиха, че четири дни се пробват да разпитат обвинения по делото и се превръщали в водачи на прокурори, които не знаели къде се намира дирекцията. После наблюдаващите прокурори по делото желаеха да бъдат освободени.

В сряда Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излезе с декларация срещу изявления, накърняващи независимостта им, а към този момент постоянният вътрешен министър Бойко Рашков още един път разгласи, че осъществените закононарушения по „ Хемус “ са закононарушенията на века.

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР