Софийски апелативен съд разглежда мярката за неотклонение задържане под стража

...
Софийски апелативен съд разглежда мярката за неотклонение задържане под стража
Коментари Харесай

Полицаи замесени и в катастрофата със загинал французин на Околовръстния път в София

Софийски апелативен съд преглежда мярката за неотклонение " задържане под стража " на 39-годишния Димитър Любенов, упрекнат за жестоката злополука на Околовръстния път в София, при която почина 64-годишен френски жител, а 62-годишната му брачна половинка и 46-годишен българи бяха тежко ранени.

Искрено скърбя, не съм неприятен човек, направих неточност, сподели пред магистратите обвиненият.

Неговият юрист Ива Борисова прикани прокуратурата да ревизира дали в закононарушението са взели участие длъжностни лица. През медиите защитничката разгласи, че служители на реда са спрели Димитър Любенов минути преди смъртоносния конфликт и са свалили водача му, по тази причина самият той е седнал зад кормилото.

" Това е нашият клиент, ние ще си го поемем ", споделили униформените на водача от " Drink and Drive ", който до този миг возел Любенов, твърди Борисова, представена от " 24 часа ".

Затова мъжът седнал зад кормилото, а служители на реда го ескортирали, уточни още тя. 

От прокуратурата оповестиха пред медиите, че все още нямат такива доказателства, само че от 30 септември тече инспекция.

Очаква се решението на апелативните магистрати дали Любенов ще остане зад решетките.

Междувременно запитан от кореспонденти за изказванията на адвокатката, вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи: 

" Отстранили сме служителите на реда, които са подпомагали Димитър Любенов. Не бих споделил, че са го ескортирали, само че имат присъединяване, каквото не би трябвало да имат. Днес в края на деня ще оповестим детайлности по този случай и още няколко ".

Инцидентът стана на 25 септември към 4.30 часа. Автомобилът на Любенов - " Порше Панамера ", се е движил със 195 км/час, когато мъжът се е опитал да се включи от локалното платно в главното. При последвалия конфликт с форда, в който е пътувало френското семейство, по-малкият автомобил се прекатурва. 64-годишният Лорен Пети умира на място.

В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал поршето след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Установено е, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били французите, Димитър Любенов не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване. Затова и на 30 септември Софийската градска прокуратура преквалифицира обвиняването против 39-годишния мъж от причиняване на гибел по несъобразителност в съзнателно.  Според обвиняването казусът е изключително тежък, а плануваното в закона наказване е от 15 до 20 години " отнемане от независимост " или пожизнен затвор.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР