Софийската топлофикация ще съкрати с 20 дни ремонта на магистралния

...
Софийската топлофикация ще съкрати с 20 дни ремонта на магистралния
Коментари Харесай

Режат срока на ремонт на топлопровод в София

Софийската топлофикация ще редуцира с 20 дни ремонта на магистралния топлопровод, поради който ще останат без топла вода 4 столични квартала през това лято, оповестиха от сдружението.

Реконструкцията предвиждаше изцяло спиране на топлоподаването за кварталите „ Студентски град ”, „ Витоша ”, „ Малинова котловина ” и „ Дървеница ” за интервала от 15 юни до 15 август 2020 година

След среща с представители на студентските препоръки и жителите обаче е взето решение този период да бъде сведен до 40 дни, с цел да бъде понижено оптимално основаното стеснение на живеещите в тези квартали, в резултат на прекъсването на топлата вода.

За задачата екипите на „ Топлофикация София “ ще работят с удължено работно време, с цел да могат да завършат реконструкцията предварително, за което има и обещано позволение от Столична община.

От сдружението към този момент се извиниха за основаното стеснение, само че прецизираха, че ремонтът би трябвало да бъде осъществен поради тежкото положение на топлопровода, който е построен още през 70-те години, както и с цел да се избегнат бъдещи повреди в зимния отоплителен сезон, които с изключение на без топла вода, да оставят клиентите и без отопление.

В същото време във връзка тъжба на Националното посланичество на студентските препоръки (НПСС) омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до изпълнителния шеф Александър Александров с искане да бъде отсрочен плануваният ремонт на топлофикационната мрежа.

Това е втората рекомендация на националния омбудсман по тематиката, откакто преди 10 дни доцент Ковачева се обърна към Асоциацията на топлофикационните сдружения в България и настоя да се обмисли приемането на обща политика от топлофикациите, за гарантиране правото на жителите - консуматори на топлинна сила, на достъп до битово горещо водоснабдяване.

Тогава тя се базира на многочислени сигнали от поданици на София, ж.к. „ Надежда -1 “ и от централна градска част, че заради реорганизация на топлопровод от столичната „ Топлофикация “ ще бъде спряна топлата вода в границите на един месец.

„ Ситуацията сега не допуска за дълго време хората да останат без топла вода. Всички знаем какъв брой е значима персоналната хигиена за предотвратяване от ковид. В тази връзка насочвам зов към Вас да отложите ремонтната стратегия на топлопреносната мрежа, включително и в посочените квартали. Планираните поправки са значими, само че животът и здравето на хората не трябва да се излагат на риск, показва омбудсманът и в днешното си писмо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР