Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата, опитали да

...
Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата, опитали да
Коментари Харесай

Прибраха потрошилите кола на журналист от Монитор

Софийската районна прокуратура задържа за 72 часа двамата, пробвали да извършат кражба на движимости от автомобила на зам.-главния редактор на организация „ Монитор “ Наталия Радославова, оповестиха от държавното обвиняване.

На 3 юни т.г. наблюдаващият прокурор е повдигнал обвиняване на Даниел Траянов и Борислав Александров за осъществено от тях закононарушение – опит за кражба в изискванията на съучастничество, осъществена с техническо средство. От държавното обвиняване прецизират, че действието е осъществено на 27 май т.г., към 17,30 ч., като причинителите са проникнали в колата, паркирана в центъра на София, употребявайки техническо средство, и откакто изкъртили част от предното табло и срязали някои от кабелите, се пробвали да лишават намиращи в автомобила движимости – авторадиокасетофон, таблет и други

След приключването на 72 часа арест ще бъде направено и импортирано в СРС искане за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Траянов и Александров бяха разкрити от полицията по записи на видеокамери единствено за броени дни. Траянов е влезнал в автомобила на Радославова, изкъртил цялото табло, събрал всичко, в това число телефона на детето й и таблет, поставил ги в найлонов плик и го метнал на задната седалка. През това време отцепка му правил Александров, който по камери от редакцията се вижда по какъв начин прави знаци с ръце да се обърне всичко наобратно в автомобила. Даниел е разпитан пред арбитър, а аверът му е станал очевидец против него.

Даниел Траянов е осъждан като през 2006 година е сключил съглашение с прокуратурата, признавайки виновността си за осъществена кражба. Навъртял е в досието си и грабежи. Борислав Александров няма присъди, само че за сметка на това в досието си е записал 19 престъпни прояви, измежду които и нанасяне на телесни повреди.

В хода на следствието станало ясно още, че преди да стартират да тършуват, двамата бандити са се дрогирали с пико и са пили алкохол. Единият даже заложил платен от майка му телефон, с цел да има пари за опиати.

И Даниел, и Борислав са от Бистрица, а до центъра на София, където се намира редакцията на „ Телеграф медия “, стигнали с такси.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР