Софийската районна прокуратура ръководи и осъществява надзор върху разследването по

...
Софийската районна прокуратура ръководи и осъществява надзор върху разследването по
Коментари Харесай

МВР с нови данни за сблъсъците пред МРРБ, прокуратурата ще разследва

Софийската районна прокуратура управлява и реализира контрол върху следствието по досъдебно произвеждане, формирано във връзка ескалиралото напрежение по време на проведен митинг на жители пред Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), при което са потърпевши полицейски чиновници, охраняващи публичния ред. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Производството се води за съзнателно причиняване на лека телесна щета на полицейски орган, при осъществяване на службата му. При своевременната интервенция на полицията, две лица, които са показали експанзия по отношение на органите на реда са арестувани, в опит да избягат от местопроизшествието, се споделя в известието.
Протестът пред Министерство на регионалното развитие беше проведен от инициативния комитет " Спаси Перник " с искане за оставката на министър Петя Аврамова поради водната рецесия.
По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че участници в митинга се пробвали да пробият полицейския кордон и да влязат в постройката. При дейностите на протестиращите е била счупена входната врата на министерството. Двама чиновници на реда са потърпевши (от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме). Въпреки предизвестията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпоредби. Това е наложило потреблението на помощно средство - пикантен спрей.
В резултат близо 30 души са получили помощ от екипи на Център за незабавна здравна помощ (ЦСМП)- София. Сигналът е бил подаден към 13.05 ч. Двама или трима от потърпевшите ще бъдат превозени в болница " Царица Йоанна - ИСУЛ ", оповестиха от ЦСМП. На място са били изпратени 6 коли за спешна помощ.
Във второто си публикувано известие Министерство на вътрешните работи отбелязва също по този начин, че са извършени процесуално-следствени дейности, измежду които разпити на полицейски чиновници и други очевидци очевидци, като сега продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се рапортуват в СРП, с оглед покачване на обвинявания на причинителите и установяване на съответна мярка за неотклонение.
В непосредственост до мястото на случая са открити и арестувани и други две лица, които са хвърляли камъни по чиновници на реда.
Двама чиновници на реда - контрольор Александра Николова и Цветан Божилов (на снимката) са потърпевши при митинга пред Министерство на регионалното развитие, надлежно от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме
Прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи ще подхващат всички вероятни ограничения и дейности за отбрана на правата на жителите, недопускане на сходни прояви на експанзия и нарушение на публичния ред при провеждането на сходни всеобщи мероприятия и за ангажиране към наказателната отговорност на отговорните лица, се споделя в известието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР