Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за

...
Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов за
Коментари Харесай

Обвиниха шефа на ГДБОП по аферата Хемус, а от МВР без коментар

Софийската районна прокуратура упрекна шефа на ГДБОП Калин Стоянов за опит за склоняване на прокурор да наруши свое служебно обвързване по аферата " Хемус ", оповестяват от Софийската районна прокуратура.

Досъдебното произвеждане е формирано на 11 декември след подаден сигнал от прокурори. Разпитани са голям брой очевидци, конфискувани са записи от камери за видеонаблюдение и са предоставени дейности на Антикорупционната комисия, оповестяват от Софийската районна прокуратура.

Според държавното обвиняване са събрани задоволително доказателства, че на висок звук  Калин Стоянов се е опитал да склони прокурор да се съгласи с претенции на отбраната на обвинения по аферата " Хемус " Борислав Колев. А тези претенции са били прокурорът да не внася митинг по избраната мярка за неотклонение на Колев - " домакински арест “, както и на обвинения да му се позволи да пътува отвън страната.

Калин Стоянов декларирал на наблюдаващ делото прокурор, че " поставя точка на следствието ", като отхвърля да извърши настояванията на отбраната, както и че ще ѝ бъде търсена отговорност за това от обществото, декларират още от прокуратурата.

Днес Калин Стоянов е притеглен в качеството му на обвинен, като му е изпратена призовка за предявяване на направеното разпореждане за привличане към наказателна отговорност. На обвинения е взета мярка за неотклонение " подписка “.

Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативната прокуратура в София и Върховната касационна прокуратура.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха да разясняват известието. Оттам прецизират, че все още шефът на Групово дело " Борба с проведената престъпност “ не е бил разпитван по случая и не е получавал никакви публични документи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР