Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов в

...
Софийската районна прокуратура обвини директора на ГДБОП Калин Стоянов в
Коментари Харесай

Обвиниха шефа на ГДБОП в натиск върху прокурор по аферата Хемус

Софийската районна прокуратура упрекна шефа на ГДБОП Калин Стоянов в опит да склони прокурор да наруши служебните си отговорности по производството за милионите от " Хемус ".

В хода на следствието били разпитани голям брой очевидци, конфискувани са записи от камери за видеонаблюдение и са предоставени дейности на КПКОНПИ с оглед нуждата от осъществяване на всестранно и цялостно проучване на обективната истина. В резултат на осъществените дейности по следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на шефа на ГДБОП-МВР, показват от прокуратурата. От държавното обвиняване настояват, че на висок звук Стоянов се опитал да склони прокурор да се съгласи с претенции на отбраната на обвинения Борислав Колев. И Колев, и юристът му упорствали той да остане под домакински арест и да може да пътува в чужбина. Стоянов декларирал, че в случай че това не бъде направено, се " поставя точка на следствието ".

На 23 декември с разпореждане на наблюдаващи прокурори от Софийската районна прокуратура в качеството на обвинен е притеглен Калин Стоянов, като му е изпратена призовка за предявяване на направеното разпореждане за привличане към наказателна отговорност. На обвинения е взета мярка за неотклонение „ подписка “. Досъдебното произвеждане е взето на специфичен контрол от Апелативна прокуратура-София и Върховна касационна прокуратура.

" Министерство на вътрешните работи няма да разяснява известието на Софийската районна прокуратура, обвързвано с формирано досъдебно произвеждане. Уточняваме, че все още шефът на Групово дело „ Борба с проведената престъпност “ не е бил разпитван по случая и не е получавал никакви публични документи ", оповестиха в отговор от пресцентъра на вътрешното ведомство.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР