Софийската районна прокуратура е внесла в съда искане за постоянното

...
Софийската районна прокуратура е внесла в съда искане за постоянното
Коментари Харесай

Прокуратурата иска арест по второ дело за Александър/Спас

Софийската районна прокуратура е внесла в съда искане за непрекъснатото задържане на Спас Василев, прочут в обществените мрежи като Александър Николов. Това оповестиха от държавното обвиняване.

В момента Спас Василев изтърпява наказване от 7 месеца затвор за азмама. Срещу него се водят още две следствия за измами.

По едно от тях през вчерашния ден е направено разпореждане за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвиняване за машинация в огромни размери, осъществена в изискванията на продължавано закононарушение – с шест обособени действия. Василев е упрекнат, че е заблудил девет души, че ще им обезпечи пазаруването на преференциални самолетни билети, което след това не е извършил. Той е упрекнат и за това, че е възбудил подвеждане у шефа на туристическа компания, че е представител на компания „ Еспас Медия “ ООД и че чиновници на сдружението пътуват доста и постоянно по разнообразни дестинации в Европа и света и желаят да употребяват услугите на туроператора за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване. С дейностите си, Василев е предизвикал на потърпевшите имотна щета в общ размер съвсем 37 500 лева

Предвид високата социална заплаха на действието и дееца, както и заради събитието, че следва освобождение на Василев от пандиза, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвинения за период до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в съда през днешния ден – на 09.05.2018 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, допълват от прокуратурата.

Още по тематиката:
Александър/Спас се споразумя с прокуратурата
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР