Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 34 души,

...
Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 34 души,
Коментари Харесай

Повдигнати са обвинения на 34 души, задържани при снощния протест

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 34 души, поради противоправни действия осъществени от тях на 2 септември, оповестиха от прокуратурата.

От тях 30 са упрекнати за безчинство, което включва мятане на разнообразни предмети - самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета по посока на чиновници на Министерство на вътрешните работи, несъблюдение на разпоредби и оказване на опозиция против служители на реда, изпълняващи отговорностите си по запазване на публичния ред.

Трима са упрекнати за причиняване на телесна щета на полицейски чиновник и един човек е упрекнат за закана за ликвидиране. До 15,30 часа през днешния ден 24 лица са арестувани за период до 72 часа.

Предстои в идващите дни да бъдат направени и импортирани претенции до Софийски областен съд за непрекъснатото им задържане в ареста. На останалите обвинени е избрана мярка парична гаранция или подписка.

Спрямо 14 души са подхванати дейности по реда на Указа за битка с дребното безчинство, като материалите са импортирани в районния съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР