Софийската районна прокуратура даде брифинг за медиите, на който стана

...
Софийската районна прокуратура даде брифинг за медиите, на който стана
Коментари Харесай

Ловци на педофили спомогнали за разбиването на престъпна група, действала в сайтове за запознанства

Софийската районна прокуратура даде брифинг за медиите, на който стана ясно, че е била разрушена група за блудствени дейности по отношение на малолетни. Групата е работила от 2020 година, като е разгласила голям брой разгласи в уеб сайтове за запознанства.

Задържаните, общо 21 на брой, се представяли за малолетни и си уреждали среща с момчета и девойки. Тогава на срещите са се появявали така наречен ловци на педофили, които записвали срещите и по-късно предоставяли записите на полицията и прокуратурата, вследствие на което били открити по-голямата част от причинителите.

Бяха осъществени доста разпити на очевидци, над 30 претърсвания на адреси и транспортни средства, като на един от адресите са открити наркотични субстанции. На 14 март беше осъществена профилирана акция от Столична дирекция на вътрешните работи, при която бяха арестувани 21 лица, на които са повдигнати обвинявания и са арестувани за период от 72 часа. Най-възрастният е на 76 години, а най-младият е на 22 години. Петима от тях са осъждани за блудничество, владеене на оръжие, ПТП и разваляне на непознати движимости, изясни пред публицисти административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Работата по случая продължава и сега се търсят още четири лица, за едното от които има данни, че е отвън рамките на България.

От следствието не разкриха за кои уеб сайтове за запознанства става въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР