Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия.

...
Софийската опера представя детска програма в парка на Военната академия.
Коментари Харесай

Софийската опера поставя детска програма в парка - slava.bg

Софийската опера показва детска стратегия в парка на Военната академия. Спектаклите от летния фестивал "Опера в парка " ще се проведат на 31 юли, 1 и 2 август, оповестиха от операта.

От екипа напомнят, че просветителната им стратегия, която приобщава най-малките към огромното музикално изкуство, датира от 2008 година

"Отиваме на опера и балет " е концепция, която стартира преди 12 години по самодейност на учен Пламен Карталов. Целта е да приканим повече родители да възпитат това изкуство у децата си, неслучайно тази стратегия господства в парка на Военната академия “, добавя шефът на националната опера.

На 31 юли на терен ще бъде подложен мюзикълът "Мечо Пух " от Андрей Дреников, либретото на Юлия Кръстева е по приказките на А. А. Милн. В него вземат участие Георги Джанов, Силвана Пръвчева, Елена Стоянова, Никола Попов, Рада Тотева, Надя Колева, Зора Колева.
Последната опера на Моцарт - "Вълшебната флейта ", ще се играе на 1 август. Детската версия е на Юлия Кръстева, диригент е Борис Спасов, а художник - Христиана Михалева.

На 2 август пък идва ред на "Трите прасенца " по музика на композитора Александър Райчев (оркестрация - Александър Райчев-син, сюжет и акомодация - Юлия Кръстева, либрето - Нина Стоянова). Историята на Пиф, Паф и Пуф ще опишат артистите Анна Вутова, Рада Тотева, Калин Душков, Илия Илиев, Елена Стоянова, Александра Носикова, Георги Джанов и Георги Георгиев. На диригентския пулт ще бъде маестро
Стефан Недялков.

Източник: Monitor
Снимка: operasofia.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР