Софийската опера отбелязва през 2024 г. десет години от началото

...
Софийската опера отбелязва през 2024 г. десет години от началото
Коментари Харесай

Концерти за бебоци навършва 10 години

Софийската опера отбелязва през 2024 година 10 години от началото на Концерти за бебоци. По концепция на акад. Пламен Карталов на 18 януари 2014 година е първият театър.
Инициативата е в съдействие с фондация " Искам бебе " и е адресирана към най-малките фенове, дружно с техните родители, баби, дядовци, бъдещи майки, по-големите каки и батковци.
В тези Концерти вземат участие най-младите актьори на театъра. В момента това са Анна Вутова, Калин Душков, Георги Джанов, Рада Тотева, Александра Носикова, Цветиана Костова, Елена Кожушкова, Мария Носикова.
Програмата е структурирана по този начин, че да участват мелодии, близки до детския свят, съчетани с песни, типичен арии и дуети, ансамбли от класическия репертоар. Музиката е поднесена с аранжименти за пиано, цигулка, флейта и кларинет, обой и ударни принадлежности.
Така още от ранна възраст децата имат опция да се потопят в света на класическата музика и да усетят нейното чудо. Децата в Концерти за бебоци могат свободно да поддържат връзка със своите обичани актьори, по-големите - да играят и пеят с тях на сцената.
Заедно с обичаната ни аудитория преодоляхме сложните моменти на КОВИД-пандемията. За да продължим нашето другарство с нея, преместихме деянията в камерната зала. Бяхме първите, които отворихме порти за най-най-малките фенове, нетърпеливи и жадни за вълшебството на музиката и театъра.
За да има допир освен с музиката, само че и с хубостта и спокойствието на природата, да се усещат удобно нашите дребни фенове, от няколко сезона организираме концертите и в парка на Военната академия. И по този начин годините минават...
Днес можем с наслада да се поздравим с дребния празник - 10 години, декларират от Софийската опера. Идеята на акад. Карталов да се отгледа аудитория от най-малка възраст е в деяние. Тя се развива от режисьорката Юлия Кръстева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР