Софийската опера и балет представя най-играния мюзикъл на всички времена

...
Софийската опера и балет представя най-играния мюзикъл на всички времена
Коментари Харесай

„Клетниците“ с премиера през декември в Софийската опера

Софийската опера и балет показва най-играния мюзикъл на всички времена „ Клетниците “. Премиерата ще се състои на 6-и декември от 19 часа. Легендарната сага по музика на Клод-Мишел Шьонберг и либрето и акомодация на Ален Бублил,  пресъздава революционния порив във Франция от времената на следващата промяна в държавното ръководство на страната, разказани във безконечната класика на Виктор Юго.

Постановката на Камерън Макинтош на мюзикъла „ Клетниците “ е на сцена повече от 30 години, с над 120 млн. зрителска публика в 52 страни и е изпят на 22 езика.

На българска сцена зад функциите на каторжника Жан Валжан, Козет, Гаврош, Тернадие и другите герои, ще застанат поп идола и артист Орлин Павлов, както и звездите на мюзикъла - Владимир Михайлов, Весела Делчева, Богомил Спиров, Атанас Сребрев, Вениамин Димитров, Румен Григоров,  Пламен Гранжан, Деница Шопова, Юлияна Тодорова, Весела Янева и други. Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов.

„ Поставянето на софийска сцена на „ Клетниците “ е сбъдването на моя фантазия от 1987 година “, сподели преди премиерата акад. Пламен Карталов и даде обещание на феновете да остане правилен на стила си и да им предложи едно необикновено преживяване, гарантирано от актьорската игра, музиката и театралната акомодация в спектакъла.

Заради българските фенове Софийската опера е откупила правата за мюзикъла от носителя им – най-успешният и авторитетен музикален продуцент в света Камерън Макинтош, който държи правата и за още два от най-дълго игралите се в историята на Бродуей постановки на мюзикълите „ Фантомът на операта “ и „ Котките “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР