Софийската опера и балет остава вярна на стила си и

...
Софийската опера и балет остава вярна на стила си и
Коментари Харесай

Мария Гулегина гостува в „Тоска“ и „Турандот“ в Софийската опера

Софийската опера и балет остава вярна на стила си и през новата година още веднъж ще предложи на феновете си мощни заглавия в афиша си с присъединяване на авторитетни актьори.

Първата от тези срещи ще бъде на 24 януари година от 19 часа, когато публиката ще може да се допре до гения на фамозното вердиево сопрано Мария Гулегина и да види превъплъщението ѝ в ролята на Флория Тоска от едноименната опера на Джакомо Пучини, чиито сюжет придвижва фена в Рим в епохата на войните на Наполеон и споделя приказка за ревнивост, пристрастеност и убийства.



Мария Гулегина към този момент е позната на българската аудитория от участията си в спектаклите на Софийската опера " Парсифал ", " Набуко ", " Турандот ", " Бал с маски ". Тя е определяна от музикалната рецензия като един от водещите трагични сопрани в света. В биографията ѝ се вписва фактът, че тя е единствената изпълнителка с 16 основни функции в нови постановки в фамозната Миланска Скала.

В репертоара си, Мария Гулегина има и редица участия по международните оперни подиуми, а в „ Тоска “ в Софийската опера и балет на 24 януари тя ще си партнира със солистите: Костадин Андреев, Пламен Димитров, Ангел Христов, Илия Илиев, Николай Павлов, Александър Георгиев, Петър Бучков и Йоана Кулева. На диригентския пулт ще застане маестро Григор Паликаров.

Публиката на Софийската опера и балет ще има опция още веднъж да види Мария Гулегина на наша сцена и на 21 февруари в ролята на Турандот в едноименната опера на Джакомо Пучини.

Участват: Цветан Цветков, Светозар Рангелов, Костадин Андреев, Силвана Пръвчева, Атанас Младенов, Николай Павлов, Хрисимир Дамянов, Николай Петров.

Гост-диригент - маестра Кери- Лин Уилсън (Канада) .

Билетите за спектаклите с присъединяване на Мария Гулегина към този момент са в продажба на касата на Софийската опера и балет на ул.” Врабча” 1, както и на касите на Easy Pay в цялата страна, в мрежата на eventim.bg и в интернет на адрес: operasofia.bg.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР