Софийската лекарска колегия на Българския лекарски съюз в съвместна инициатива

...
Софийската лекарска колегия на Българския лекарски съюз в съвместна инициатива
Коментари Харесай

Застраховат безплатно медиците в софийските болници, извършващи лечение на COVID-19

Софийската лекарска гилдия на Българския лекарски съюз в взаимна самодейност със застрахователна компания ДЗИ. Медицинските чиновници и личният състав, работещи в медицински заведения, където се прави лекуване на ковид в София, ще бъдат застраховани гратис.

„ Инициативата направихме взаимно със Столичната лекарска гилдия и застрахователна компания ДЗИ. Създадохме застраховки за медиците, които са на първия фронт в битката с ковид. Те ще обзет към 1200 медици. Столичната лекарска гилдия на БЛС сътвори и фонд, с който на всеки един сътрудник, инфектиран с COVID-19, ще се изплаща еднократна помощ от 800 лева Чрез фонда закупуваме защитни средства, като от 15 дни към този момент ги раздаваме на сътрудниците ”, изясни в ефира на Нова телевизия ръководителят на Столичната лекарска гилдия доктор Асен Меджидиев. Той уточни, че все още инфектираните с ковид лекари у нас са малко над 20. 

450 души, в това число и водачите от Спешната помощ в София, също ще бъдат застраховани от ДЗИ.

„ При тези застраховки ние покриваме единствено хората, които са изложени директно на риска на ковид. Това е най-малкото, което ние можем да създадем, с цел да помогнем в тази обстановка. Това са хората, които всекидневно се сблъскват с този доста сериозен риск. Застраховката се заплаща от нас. Тя е единствено за София и по лист ще са 1200 гратис застрахованите ”, изясни основният изпълнителен шеф на ДЗИ Коста Чолаков. 

„ Ако някои от медиците на първа линия се разболее и би трябвало да се лекува от у дома – ще плащаме по 1000 лева, а в случай че се наложи да бъде лекуван в болница, ще изплатим 1500 лв. ”, сподели още Чолаков.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР