Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ

...
Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Прокуратурата започна проверка по сигнал на ГЕРБ срещу Таско Ерменков

Софийската градска прокуратура стартира инспекция по сигнала на Политическа партия ГЕРБ против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради обявата му, че водата в София е отровна. Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

Днес от Политическа партия ГЕРБ подадоха сигнал против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради подправен сигнал за "отровена вода ".

Главният прокурор е изпратил този сигнал за осъществяване на инспекция на способената прокуратура – Софийска градска прокуратура.

Доколкото в сигнала се твърди, че действието на Таско Ерменков по издание на изказване в профила си, че водата в София е отровна или инфектирана и съществува голяма заплаха за живота и здравето на хората на София, това сочи вероятно на закононарушение по член 326 от Наказателния кодекс – а точно - погрешни повиквания за паника, изясни Арнаудова.

Тя посочи, че стартира инспекция на Софийската градска прокуратура по тези изказвания, с цел да се съберат данни за това осъществено ли е закононарушение или не.

„ Доколкото обаче в самия сигнал е посочено, че е допустимо да е осъществено и закононарушение по член 108а, алинея 1, това е тероризъм, при положение, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това изказване от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е способена да ревизира сигнали за тероризъм “, сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР