Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ

...
Софийската градска прокуратура започва проверка по сигнала на ПП ГЕРБ
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверка срещу Ерменков заради водата в София

Софийската градска прокуратура стартира инспекция по сигнала на Политическа партия ГЕРБ против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков поради обявата му, че водата в София е отровна. Това сподели прокурор Румяна Арнаудова – представител на основния прокурор, по отношение на подадения от ГЕРБ сигнал против депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков.
„ Главният прокурор изпрати този сигнал за осъществяване на инспекция на способената прокуратура – Софийска градска прокуратура. Доколкото в сигнала се твърди, че действието на Таско Ерменков по издание на изказване в профила си, че водата в София е отровна или инфектирана и по тази причина съществува голяма заплаха за живота и здравето на хората на София, сочи вероятно на закононарушение по член 326 от Наказателния кодекс – това е за предаване по радио, телефон или различен метод, в тази ситуация посредством „ Facebook “, на погрешни повиквания за паника “, изясни Арнаудова, представена от Фокус.
Тя посочи, че стартира инспекция на Софийската градска прокуратура по тези изказвания, с цел да се съберат данни за това осъществено ли е закононарушение или не .
„ Доколкото обаче в самия сигнал е посочено, че е допустимо да е осъществено и закононарушение по член 108а, алинея 1 и това е тероризъм , при положение, че данните, които събере Софийска градска прокуратура, потвърдят това изказване от народните представители, преписката ще се изпрати в Специализираната прокуратура, която пък е способена да ревизира сигнали за тероризъм “, сподели още Румяна Арнаудова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР