Софийската градска прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу бившия

...
Софийската градска прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт срещу бившия
Коментари Харесай

Дават Румен Овчаров на съд

Софийската градска прокуратура внесе в спецсъда обвинителен акт против някогашния министър Румен Овчаров за умишлена занемареност и за длъжностно закононарушение, оповестяват от прокоратурата.

Овчаров е упрекнат за това, че в интервала от 9 юни 2006 година до 18 юли 2007 година, като министър на стопанската система и енергетиката, умишлено не е упражнил задоволително надзор, вследствие на което са последвали значителни вреди за „ Мини Бобов дол "  ЕАД в общ размер 8 940 231,47 лв., като закононарушението е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай. 

Второто обвиняване по отношение на Овчаров е по тази причина, че в интервала от 31 май 2006 година до 26 февруари 2007 година, като министър на стопанската система и енергетиката е превишил властта си и е нарушил служебните си отговорности, за да набави за частно сдружение полза, изразяваща се в обезпечаване на опция за рандеман на подземни благосъстояния, изключителна държавна благосъстоятелност, и от това са настъпили немаловажни нездравословни последствия за „ Мини Бобов дол “ и страната, като казусът е изключително тежък. 

Румен Овчаров е с мярка за неотклонение „ подписка “.

Ако бъде приет за отговорен по първото обвиняване, той може да получи наказване " отнемане от независимост " от 1 до 10 години, както и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба и да се упражнява избрана специалност или активност.

За второто закононарушение, законодателят е планувал наказване отнемане то независимост от 3 до 10 години, както и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР