Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт

...
Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Нов опит да съдят пътни шефове заради строителството на АМ „Марица”

Софийската градска прокуратура внесе в Софийския градски съд обвинителен акт против трима някогашни началници от Агенция „ Пътна инфраструктура” (Лазар Лазаров, Дончо Атанасов и Илияна Захариева) за занемареност в изключително огромни размери, оповестиха от държавното обвиняване.

Става дума за построяването на 31-километров сектор от Автомагистрала „ Марица”. Той в началото е предоставен на италианска компания, която обаче се забавя поради преовлажняване на почвата. Отводняването е предоставено от АПИ на компанията „ Пътища Пловдив” на някогашния член на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов, която получила без ясна аргументация милиони левове.
Обвиниха Лазар Лазаров поради занемареност за 41 млн. лева "Пътища Пловдив " получили пари за работа, която трябвало различен да свърши
Според държавното обвиняване близо 31 млн. лева са постъпили във компанията на Гергов за работа, която действително е трябвало да свърши италианската компания и това е вреда за Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията в изключително огромни размери.
Инж. Илия Запрянов за Автомагистрала „ Марица ”: Плащаше се за несвършена работа, строеше се некачествено Път от автомагистралата до село Златна морава се появил след спекулация на Лазар Лазаров с кметицата, наричали трасето „ Пътя на любовта ”
Преди година поради процесуални нарушавания съдът върна делото на прокуратурата. Лазаров отхвърля виновност.

Ако бъдат приети за отговорни, пътните шефове може да получат ефикасни присъди – до 12 година затвор за Лазар Лазаров и до 10 година за Атанасов и Захариева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР