Софийската градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт

...
Софийската градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт
Коментари Харесай

Прокуратурата предаде на съд трима бивши шефове от Пътната агенция

Софийската градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт против трима някогашни шефове от Агенция " Пътна инфраструктура ". Те са предадени на съд в качеството им на длъжностни лица за занемареност в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай, оповестиха от прокуратурата.

Лазар Лазаров ще бъде съден за това, че от 7 август 2014 година до 17 февруари 2015 година в качеството си на ръководител на Управителния съвет на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за предоставената му работа по създаване на автомагистрала " Марица ".

От това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери. Те са изчислени на 30 813 647 лева, а казусът е дипломиран като изключително тежък.

Тъй като закононарушението е съзнателно, той ще дава отговор по по-тежка правна подготовка за занемареност, прецизират от прокуратурата.

Ако бъде приет за отговорен Лазар Лазаров може да получи наказване отнемане от независимост от 3 до 12 години, отнемане от право да заема избрана държавна или социална служба и отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност.

Дончо Атанасов и Илиана Захариева са предадени на съд по обвиняване, че в интервала 23 януари 2014 година до 26 януари 2015 година в качеството си на членове на Управителния съвет на АПИ, при изискванията на без значение съпричинителство, не са положили задоволително грижи за предоставената им работа по създаване на автомагистрала " Марица ". От това са последвали вреди за Министерство на транспортна и осведомителните технологии в изключително огромни размери - 30 813 647 лева и казусът е изключително тежък.

Ако бъдат приети за отговорни Атанасов и Захариева могат да получат наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години и отнемане от право да заемат избрана държавна или социална служба и отнемане от право да упражняват избрана специалност или активност.

Лазаров към този момент бе предаден на съд за умишлена занемареност, обвързвана със градежа на автомагистрала " Марица ", от която съгласно прокуратурата са нанесени вреди на АПИ за над 41.6 млн. лв.. Агенцията обаче отхвърли да се конституира като цивилен просител по делото, тъй като не счита, че е ощетена. Делото против него бе прекъснато поради неразбираемо обвиняване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР