Софийската градска прокуратура внесе в съда молба за прекратяване регистрацията

...
Софийската градска прокуратура внесе в съда молба за прекратяване регистрацията
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска да се прекрати регистрацията на организаторите на "Луковмарш"

Софийската градска прокуратура внесе в съда молба за преустановяване регистрацията на Български народен съюз - Еделвайс. Искането идва след разпоредена от основния прокурор Иван Гешев инспекция, напомнят от прокуратурата.

Проверката е открила, че активността и задачите на БНП се разграничават от заявените от тях в устава на сдружението с нестопанска цел.
Прокуратурата ще ревизира Българския народен съюз, уредник на Луковмарш Тази година шествието е планувано за 22 февруари, само че е неразрешено със заповед на кмета
В последните 10 години сдружението е уредник на прояви, които опонират на Конституцията. В хода на инспекцията са открити доста обществени изявления на членове на управлението и деятели на БНС-Еделвайс, както и заявления и мнения на организацията, съдържащи поощряване към принуждение и език на ненавист, учредени на расова, етническа, религиозна, полова принадлежност, антисемитска агитация и други.

Проверката на прокуратурата е установила още, че БНС е основало и своя военизирана конструкция, а при част от изявите си членове, деятели и симпатизанти на организацията са облечени във военни униформи.

Установено е, че част от тях са подавали уведомления до Столична община за провеждането на " Луковмарш " и са се представяли за " коменданти ".

В рамките на водено от прокуратурата досъдебно произвеждане за гибелта на един от членовете на управителния съвет на БНС на 28 януари е последвало и претършуване на дома му.
Откриха оръжия и муниции в дома на мъжа, който се самоуби в постройката на ДАНС Той се е прострелял със самоделно огнестрелно оръжие - химикалка вид "оса "
Там са открити нелегално притежавани огнестрелни оръжия, муниции, гранати, облекла с полицейски атрибути и нацистка литература.

55-годишният мъж беше свикан да даде пояснения по формирана прокурорска кореспонденция, само че се самоуби в постройката на ДАНС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР