Софийската градска прокуратура вече е получила официалното уведомление от ГД

...
Софийската градска прокуратура вече е получила официалното уведомление от ГД
Коментари Харесай

МВР е известило прокуратурата по факс, че разследва Борисов за изнудване

Софийската градска прокуратура към този момент е получила формалното съобщение от Групово дело " Национална полиция " за това, че е почнало следствие против някогашния министър председател Бойко Борисов. 

Уведомлението е изпратено по факс от проверяващ служител на реда няколко часа откакто бяха извършени дейности по претършуване на жилищата на Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и PR-а на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Тримата към момента са арестувани с предварителна полицейска мярка за неотклонение за 24 часа.

В информацията на Прокуратура на Република България се показва и основанието, на което Министерство на вътрешните работи е почнало следствието - по член 213а алинея 3 т. 2 и т. 5 вр. алинея 1 Наказателен кодекс, осъществено в интервала от 2014 – декември 2019 година

Това е съставът на закононарушението " изнудване ", извършено от или с присъединяване на длъжностно лице, при което са породени обилни имуществени вреди. 

Периодът, който е разказан в информацията, съответствува с данните на обвинения предприемач Васил Божков за времето, в което е плащал " рекет " на висши представители на ГЕРБ под формата на отчисления от облагата на лотарийните му игри в подмяна на облагодетелстване на бизнеса му. В информацията на Прокуратура на Република България не се конкретизират други данни по сигнала. Към 13 ч. делото още не е предадено на Софийската градска прокуратура в целокупност. 

Оттам оповестяват, че " уведомяването за образувано досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи, както и посочената в него правна подготовка, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура " - в първичното известие на Министерство на вътрешните работи се посочваше, че задържанията на Борисов, Горанов и Арнаудова са по отношение на следствията на службата на Лаура Кьовеши в България. 

От Европейската прокуратура оповестиха пред " 24 часа ", че " има акция ", само че по-конкретно известие ще бъде оповестено по-късно. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР