Софийската градска прокуратура ще проверява дали е прехвърлена собствеността върху

...
Софийската градска прокуратура ще проверява дали е прехвърлена собствеността върху
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва законно ли е прехвърлена собствеността на Руската църква

Софийската градска прокуратура ще ревизира дали е трансферирана собствеността върху Руската черква в София с подправени документи. Това заяви ръководителят на СГП Илиана Кирилова.

Христо Кръстев, заместник-председателят на СГП посочи, че е допустима инспекция на ДАНС. “Ще се откриват обстоятелства и условия за собствеността на земята и църквата. От Столична община, Държавния списък и дирекция на вероизповеданията на Министерски съвет ще се изискват документи ”, разяснява Кръстев.

“Ще се извърши инспекция единствено за придобиване на собствеността върху постройката и земята ”, разясни той, след което означи, че срокът на инспекцията е до 3 месеца.

“След привършване на инспекцията наблюдаващия прокурор ще реши има ли закононарушение ”, разясни Христо Кръстев.

Илиана Кирилова добави, че в случай че има спор за благосъстоятелност, би трябвало да се заведе дело пред съда. “Въпросът има 2 аспекта - правото на благосъстоятелност като разбиране в поданството право и каноническото право ”, разясни тя. Илиана Кирилова сподели и, че ще се

срещнат с документите, дали право на благосъстоятелност и ще изискат документи по отношение на каноните в Българската православна черква. Ще се ревизира и прекъсването на достъпа на миряни да изповядват вярата си, да остават интимно с Бога.

“Още повече, че там се намира и гроба на Св. Серафим ", добави Илиана Кирилова. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР