Софийската градска прокуратура ще изиска доклада на ДАНС, въз основа

...
Софийската градска прокуратура ще изиска доклада на ДАНС, въз основа
Коментари Харесай

Прокурор Христо Кръстев: Отец Васиан е шпионирал в Северна Македония

Софийската градска прокуратура ще изиска отчета на ДАНС, въз основа на който са изгонени от България предстоятелят на Руската черква Васиан Змеев и двамата беларуски свещеници.

Това заяви на брифинг градският прокурор на София Илияна Кирилова, откакто по-рано през днешния ден депутатите Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев подадоха сигнал до изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов за инспекция и определяне на собствеността, стопанисването и употребата на храма " Св. Николай Мирликийски Чудотворец " в София, прочут като Руската черква.

" Ще забележим какво има в отчета, за какво не сме били известени и дали фактически по този отчет ние можем да повдигнем и обвиняване ", добави тя.

Заместник-градският прокурор Христо Кръстев посочи, че съгласно публикуваната информация експулсираните съветски жители са правили шпионство на територията на Република Северна Македония, което не е закононарушение съгласно българското законодателство.

" Предполагаме, че ДАНС е взела превантивни ограничения за експулсирането на тези съветски жители поради предоставените данни от Скопие на София ", сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР