Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен
Коментари Харесай

Бившият. шеф на АПИ Лазар Лазаров отива на съд. Грозят го до 12 години в зандана

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания углавен съд обвинителен акт против Лазар Лазаров – някогашен ръководител на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ).

Той ще дава отговор за умишлена занемареност в изключително огромни размери, оповестяват от прокуратурата.

Лазаров е упрекнат за това, че в интервала от 07.08.2014 година до 30.06.2015 година, в качеството си на началник на АПИ, съзнателно не е положил задоволително грижи за ръководенето и ръководството на повереното му имущество във връзка със строително-монтажни работи по лот 1 на автомагистрала „ Марица “.

От това последвали вреди в размер на 41 630 050, 80 лв..

Преди да открие със свое решение процедура за възлагане на социална поръчка за спомагателни действия по лота Лазаров не упълномощил на екипа за ръководство на плана да ревизира дали плануваните строително-монтажни работи (СМР) не са били включени в предмета на първичния контракт за строителството. Освен това, съгласно държавното обвиняване, той не е изискал от дирекцията, виновна за подготовката на поръчката, да обоснове нуждата от другите типове СМР, нито да показа планове по какъв начин е образувана прогнозната стойност на публичната поръчка.

Въпреки тези основни пропуски, Лазаров сключил контракт сред АПИ и фирма- реализатор за спомагателни СМР на лот 1 на " Марица " на стойност 51 343 630, 80 лв. с Данък добавена стойност и наредил изплащането на сумата напълно.

Ако бъде приет за отговорен, Лазаров може да получи от 3 до 12 години затвор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР