Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС)

...
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС)
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Обвиниха шефа на БТА за неизгодни сделки за минерална вода, ако го признаят за виновен - от 1 до 6 години затвор

Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Софийския градски съд (СГС) обвинителен акт против генералния шеф на Българска телеграфна организация (БТА) Максим Минчев.

Шефът на Българска телеграфна агенция е упрекнат в подписване на неизгодни покупко-продажби, оповестиха от прокуратурата.

Според обвиняването в интервала от 8 февруари 2016 година до 10 януари 2017 година Минчев умишлено е сключил две неизгодни покупко-продажби и от това са произлезли обилни вреди за Българска телеграфна агенция в общ размер 93 584 лв..

Предмет на покупко-продажбите било даване на реклама и осведомителни услуги от страна на Българска телеграфна агенция против осъществена услуга за потребностите на агенцията- даване на трапезна вода на цени, надвишаващи в пъти междинните пазарни цени.

В обвинителния акт се прецизира, че при избора на снабдител на минералната вода не били прилагани справедливи критерии за установяване на обоснована цена, която да е във финансов интерес на Българска телеграфна агенция.

Също по този начин не било осъществено и изследване на пазара. Не са провеждани и публични поръчки, макар съществуването на предпоставките за това.

Спрямо Минчев е избрана мярка за неотклонение "подписка ".

Ако бъде приет за отговорен шефът на Българска телеграфна агенция може да получи наказване от 1 до 6 години затвор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР