Софийската градска прокуратура (СГП) упорито крие разследването за опита за

...
Софийската градска прокуратура (СГП) упорито крие разследването за опита за
Коментари Харесай

Прокуратурата крие разследването за отравянето на Гебрев

Софийската градска прокуратура (СГП) настойчиво крие следствието за опита за ликвидиране на предприемача Емилиян Гебрев. Преди седмица Mediapool попита на какъв стадий е делото, формирано още през 2015 година, а след това спряно и още веднъж обновено. От СГП не дадоха никакъв отговор.

Според " Свободна Европа " държавното обвиняване не дава отговор и на самия Гебрев. Той е желал достъп до делото на 17 октомври. Отказано му е. Писал е и две писма до основния прокурор Сотир Цацаров. Отговор няма.

Въпросът какво се случва с следствието стана изключително настоящ след последните разкрития на проверяващия уебсайт Belingcat. Според тях подготовката за отравянето на Гебрев и сина му е осъществена от екип от 8 души от секретно звено на съветското военно разузнаване ГРУ. Командир на екипа е бил Денис Сергеев, пътувал неведнъж до България под подправената идентичност на Сергей Федотов.

За многократните визити на Сергеев/Федотов още веднъж се разбра не от полиция или прокуратура, а от следствия на Belingcat.

Разследването за опита за ликвидиране на Гебрев бе обновено по негово искане при започване на годината. Тогава прокуратурата и полицията демонстрираха интензивност, която изчезна няколко месеца по-късно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР