Софийската градска прокуратура (СГП) ще провери твърденията на бизнесмена Илия

...
Софийската градска прокуратура (СГП) ще провери твърденията на бизнесмена Илия
Коментари Харесай

Прокуратурата ще се самопроверява дали краде бизнеси

Софийската градска прокуратура (СГП) ще ревизира изказванията на предприемача Илия Златанов, че някогашният следовател Петьо Петров - Еврото го е принуждавал да му трансферира бизнеса си със съдействието на спецпрокуратурата. В петък държавното обвиняване е образувала кореспонденция по казаното от предприемача.

" Резултатите от инспекцията ще бъдат оценени по отношение на съществуването на задоволително данни за осъществено закононарушение от общ темперамент за формиране на досъдебно произвеждане ", написа в известието.

В сряда " Антикорупционният фонд " разгласява 15-минутно видео, в което притежателят на най-големия производител на асансьори в България Илия Златанов споделя по какъв начин е бил изнудван от някогашния следоваел.

Бизнесменът показва документи, от които излиза наяве, че е издал запис на заповед за 2.86 млн. лева в интерес на Любена Петрова, която брачна половинка на някогашния началник на Столичната следствена работа Петьо Петров-Еврото.

Еврото в този момент е юрист, само че Златанов споделя, че той е трансформирал столична механа в офис, където набира клиенти за прекомерно необикновени " услуги ". Бизнесменът изяснява, че е дал близо 3 милиона лв., с цел да бъде решена войната за контрола на завода за асансьори " Изамет " в Дупница, която води против жена си и сина си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР