Софийската градска прокуратура (СГП) отдели материали от воденото срещу обвиняемия

...
Софийската градска прокуратура (СГП) отдели материали от воденото срещу обвиняемия
Коментари Харесай

Прокуратурата ще провери дали служители на МВР не са покровителствали Георги Семерджиев -

Софийската градска прокуратура (СГП) отдели материали от воденото против обвинения Георги Семерджиев досъдебно произвеждане за пътнотранспортно произшествие на 5 юли т. година, при което починаха две девойки , оповестиха от СГП.

След разбор на материалите по делото наблюдаващият прокурор е открил данни по отношение на вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения Семерджиев, както и за търговия с въздействие.

Ще бъде тествано дали чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили, надвишили или не са изпълнили служебните си отговорности, както и дали са употребявали своето служебно състояние за да набират за себе си или за другиго полза.

Ще бъде тествано и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за вероятно осъществени нарушавания или закононарушения от обвинения Георги Семерджиев.

След привършване на инспекцията въз основа на събраните материали ще бъде осъществена преценка от СГП на всички данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР