Софийската градска прокуратура (СГП) е възложила проверка за опасен дезинфектант

Софийската градска прокуратура (СГП) е възложила проверка за опасен дезинфектант ...

Прокуратурата ще проверява за опасен дезинфектант.

Софийската градска прокуратура (СГП) е възложила проверка за опасен дезинфектант спрямо некоректни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на снабдяване в търговската мрежа, съобщиха от държавното обвинение.
Поводът е постъпили от СДВР материали. Полицията е установила опасен за здравето на хората антибактериален дезинфектант.
Посоченото на етикета на въпросния продукт не отговаряло на неговото съдържание - били смесени различни съставки в произволни съчетания. Веществото било изготвено от фирма в София.
Румънска фармацевтична компания отива на съд заради фалшиви дезинфектанти
От държавното обвинение посочват още, че епидемиологичната ситуация и изчерпването на дезинфектанти и предпазни средства от пазара е станало предпоставка за некоректни практики от страна на някои търговци.
Заради постъпила в прокуратурата информация вече ще бъдат проверявани и нискобюджетни магазини от типа "Магазин за един лев", освен аптечната мрежа и големите вериги.
Проверката ще бъде на случаен принцип по предварително съставен списък на търговски обекти на територията на София от съответните контролни органи.

Източник: actualno.com