Софийската градска прокуратура (СГП) е стартирала проверка за евентуално извършено

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е стартирала проверка за евентуално извършено
Коментари Харесай

ПРОВЕРКА: Покровителстван ли е Георги Семерджиев от полицаи?


Софийската градска прокуратура (СГП) е стартирала инспекция за вероятно осъществено закононарушение по работа от чиновници на Министерство на вътрешните работи. Държавното обвиняване е отделило материали по воденото досъдебно произвеждане против Георги Семерджиев, водачът, който след приложимост на алкохол и опиати провокира зверска злополука в столицата, отнемайки живота на две млади дами – на 22 и 26 години.

След разбор на материалите по делото, наблюдаващият прокурор е открил данни по отношение на вероятно нарушение на служебните отговорности от чиновници на Министерство на вътрешните работи, в това число на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвинения, както и за търговия с въздействие, оповестиха от държавното обвиняване.

Ще бъде тествано дали чиновници на Министерство на вътрешните работи са нарушили, надвишили или не са изпълнили служебните си отговорности, както и дали са употребявали своето служебно състояние за да набират за себе си или за другиго полза.

Ще бъде тествано и дали чиновници на Министерство на вътрешните работи не са докладвали в прокуратурата станали им известни данни за вероятно осъществени нарушавания или закононарушения от Семерджиев.

След привършване на инспекцията въз основа на събраните материали ще бъде осъществена преценка от СГП на всички данни и съществуването на учредения за формиране на досъдебно произвеждане.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР