Софийската градска прокуратура (СГП) е отменила постановлението на прокурора Тодор

...
Софийската градска прокуратура (СГП) е отменила постановлението на прокурора Тодор
Коментари Харесай

Прокуратурата спешно отмени заличаването на вестник на Пеевски

Софийската градска прокуратура (СГП) е отменила постановлението на прокурора Тодор Тодоров, с което бе разпоредено на Патентното ведомство да заличи регистрацията на марката на издавания от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски вестник " Телеграф ". Това заяви друго издание на Пеевски – " Монитор ".

Бързина и успеваемост

Градската прокуратура е работила бързо и дейно. Преди две седмици " Телеграф " и " Монитор " оповестиха за постановлението на Тодоров, изпратено им в отговор на тъжба на основния редактор на " Телеграф " Васил Захариев. Тя бе подадена поради уебсайт с име, сходно с това на интернет-страницата на вестника.

Прокурор Тодоров обаче откри, че марката " Телеграф " би трябвало да бъде заличена, защото имитирала името на известния английски вестник и това можело да обърка българските консуматори.

" The Telegraph e название на знаменит британски вестник с дългогодишна известност и в Р. България и регистрирането на марката е за същия тип (стока) услуга, което води и до илюзия на потребителите на Р. България, че има нещо общо сред двете осведомителни издания ", пишеше в постановлението му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР