Софийската градска прокуратура прекрати разследването за закупуване на къща в

...
Софийската градска прокуратура прекрати разследването за закупуване на къща в
Коментари Харесай

Прекратиха „Барселонагейт“. Нямало доказателства Борисов да е собственик на къща за 3 млн. евро в Испания

Софийската градска прокуратура приключи следствието за закупуване на къща в Барселона за Бойко Борисов. Причината е липса на доказателства. Делото нашумя като „ Барселонагейт “. Според държавното обвинявания няма очевидци, които да настояват, че водачът на ГЕРБ е упълномощил персонално или посредством медиатор да бъде закупен парцелът в Испания през март 2013 година

Става въпрос за къща с прилежаща повърхност и басейн на стойност близо 3 млн. евро.

„ Не се съдържат изказвания да е предоставено на различен да прикрие действителните права, както и очевидецът Борисов да е указал парцелът да бъде апортиран или да е упълномощил персонално или посредством медиатор осъществяването на превод на валута за наем на различен неподвижен парцел – магазин в Барселона, Кралство Испания “, се показва в известието на прокуратурата.

Единствените, които говорели за къща в Барселона, само че без конкретика, били някогашната съдийка Румяна Ченалова и манекенката Ивайла Бакалова, показват от държавното обвинявания.

„ Показанията на коментираните очевидци са неконкретизирани и непоследователни, поднесени в обобщаваща и декларативна форма, показанията им имат темперамент на съмнение и са учредени на осъществен от самите очевидци разбор на техни субективни усещания за обстоятелства и условия, които не могат да бъдат тествани в хода на досъдебното произвеждане със съответните процесуални начини. Показанията на двете свидетелки не се поддържат от другите доказателства по делото “, написа в известието на Софийска градска прокуратура.

От направената по делото счетоводна експертиза, в частта, анализирала придвижванията по сметките на Б. Борисов, не са били открити относими към актуалното произвеждане транзакции. От заключението на вещото лице излиза наяве, че къщата в Барселона е закупена със средства на комерсиално сдружение с предмет на активност образуване и реализиране на вътрешен и интернационален туризъм и обвързваните с него туристически услуги и други, показват от прокуратурата. Оттам са достигнали до извода, че няма доказателства и за изпиране на пари. Не са събрани никакви данни, че неподвижен парцел е закупен със средства, добити от закононарушение.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР