Софийската градска прокуратура повдига обвинение след вчерашната акция в Агенция

...
Софийската градска прокуратура повдига обвинение след вчерашната акция в Агенция
Коментари Харесай

Прокуратурата повдига обвинение за организирана престъпна група в Агенция Митници

Софийската градска прокуратура повдига обвиняване след вчерашната акция в Агенция " Митници ". Обвинението е за проведена незаконна група.

 

Малко повече от 24 часа след началото на акцията в организация " Митници " от прокуратурата оповестиха, че към този момент има досъдебно произвеждане за проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи и има арестувани, само че без да даде детайлности. 


Все още не е ясно какъв брой от седемте арестувани до момента ще бъдат с обвиняване. По предварителни данни тази група се е занимавала с контрабанда, подкупи и пране на пари, съобщи БТВ.

 

Висш служител на реда е станал неизвестен очевидец по делото за Агенция „ Митници “, в което бе упрекната шефката на ведомството Петя Банкова, неин заместител, контрабандистът Паскал и други, оповестява „ 24 часа “, базирайки се на значим човек, осведомен с следствието.

По делото се проверяват рушвет, пране на пари и длъжностно закононарушение.

Топ служителят на реда е дал показания по отношение на трафик на цигари. Той бил осведомен със схемата по отношение на работата си и имал доста оперативна информация. Затова е дал показания по процеса.

Разпитът е станал на секретно място, а не в постройката на водещата следствието КПКОНПИ. Комисията е разположена в центъра, тъкмо до метростанция „ Сердика “. Вчера в централата на антикорупционния орган са били видяни да влизат няколко началника в Министерство на вътрешните работи. Сред тях бил и подалият оставка през днешния ден Живко Коцев.

На арестуваните ще им бъде поискана мярка за неотклонение " задържане под стража за 72 часа ".

Това стана ясно през днешния ден, откакто през вчерашния ден ДАНС и Антикорупционната комисия организираха акция в София и Хасково. Обиски имаше в кабинета и в жилището на шефката на Агенция " Митници " - Петя Банкова, назначена на поста от министъра на финансите Асен Василев.

Неофициално интервенцията е поради следствие, обвързвано със посочения за контрабандист Николай Николов-Паскал.

Заседанието на Народното събрание през вчерашния ден продължи до измежду нощ, като депутатите рещиха да образуват краткотрайна комисия, която да проверява корупционните практики в организация " Митници " и възможната роля на финансовия министър в оставка Асен Василев в тях. Идеята за спецкомисията бе на Има Такъв Народ след акцията на ДАНС в митниците.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР